Marketing voor beeldende kunst

Kunstmarketing cursus

Hier vind je een kunstmarketing cursus. Kunstmarketing is op een speciale manier wezenlijk anders dan marketing voor bijvoorbeeld diensten of producten. Kunst doet iets met de beschouwer. En dat kan een product of dienst nooit op dezelfde manier doen. Dat is het pluspunt.

Kunstmarketing cursus voor individuele kunstenaars

Marketing voor beeldende kunst heeft een aantal heel specifieke problemen die andere branches helemaal niet kennen. En die problemen moet je oplossen. En dat kun je leren. Kunstmarketing kan natuurlijk van alles betekenen, dat kan marketing voor een museum zijn en voor een kunstmarkt. Maar wat ik bied is marketing voor individuele kunstenaars.

Niche

En juist de marketing voor jouw kunst kent heel vreemde problemen die je nergens anders tegenkomt. Jij kunt bijvoorbeeld niet zelf je niche kiezen. In iedere andere branche kan dat wel. Ook een galerie of een museum heeft een niche. Maar zodra jij zelf je niche gaat kiezen, verlies je je authenticiteit en dan wordt je werk direct een stuk minder waard.

Jij moet gekozen worden. En dan is het zaak dat jij bijtijds herkent dat je iemand uit je niche voor je hebt die bezig is voor je te kiezen. Want anders ga je allemaal fouten maken waardoor de koop afketst.

Een wijs advies?

Een wijs advies dat vast heel vaak krijgt is dan “ga iets anders doen waar meer brood in zit”. Luister daar vooral niet naar want je hebt een speciaal en uniek talent waar je de wereld mee verrijkt. Je kunt leren hoe je dat talent kunt gebruiken om brood op de plank te krijgen.

Ga daarom eens beginnen met in te schrijven voor mijn marketing tips, dan krijg je helder waarom het alsmaar niet lukt. En dan hoef je ook niet meer aan jezelf of aan je werk te twijfelen want de kwaliteit van je werk is gewoonlijk niet de oorzaak waardoor het niet lukt. En je krijgt dan vanzelf een aanbod van me in je mailbox.

Gratis marketingtips voor kunstenaars

Gratis marketingtips voor kunstenaars. En we beginnen met een plan voor je e-mailmarketing om je publiek leuke en gevarieerde e-mails te sturen.


Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Marketing voor beeldende kunst

Scroll naar boven