Niche vinden op Twitter

niche vinden op Twitter

Niche vinden op Twitter

De mensen uit je niche zijn hoogstwaarschijnlijk te vinden op de social media. Dat is waarschijnlijk, want ongeveer iedereen heeft wel ergens een social media account. Dus waarom zou je niche daar niet zitten?

Hier ga ik vertellen hoe je op een heel simpele manier je niche kunt vinden op Twitter. Ik heb het hier over Twitter omdat deze strategie zo makkelijk uitvoerbaar is op Twitter. Maar je kunt het ook proberen op andere platforms.

Kunstenaars niche vinden op Twitter

Je kunt op de social media en dus ook op Twitter natuurlijk gewoon een account aanmaken en afbeeldingen van je werk gaan tonen, in de hoop en de verwachting dat je gezien zal worden en dat mensen je dan gaan volgen. Dat is een manier, maar dat duurt lang. Er is een manier die alles enorm kan versnellen.

Je begint dan met accounts te zoeken die werk publiceren in ongeveer dezelfde stijl als jouw werk. Liefst accounts met heel veel volgers. Echte influencers.

Ga naar het profiel van dat account, daar staat o.a. het aantal volgers.

volgers

Het getal dat daar staat is aanklikbaar en als je er op klikt, dan kun je alle volgers zien. En dat niet alleen: er staat ook een volgknop bij. Als je die knop aanklikt, volg jij die mensen, maar ze volgen jou nog niet. Ze krijgen wel een melding dat jij ze bent gaan volgen.

En een deel van deze mensen volgt dit account omdat ze het werk leuk vinden. Een ander deel volgt om een heel andere reden die jij niet kent. Dat maakt ook niet uit.

Influencer volgen

Jij gaat nu niet de influencer volgen. Je gaat de mensen volgen die geinteresseerd zijn in de influencer. En daarbij ben je specifiek geinteresseerd in het deel van zijn volgers die in het werk geinteresseerd is.

Die mensen kun je niet onderscheiden, dus je gaat gewoon een paar van de volgers van het account volgen en je kijkt of ze gaan terug volgen. Doen ze dat niet, dan ontvolg je ze weer, tenzij je het interessante mensen vindt natuurlijk.

Wat doe je met de influencer?

De influencer die alle volgers heeft die jij graag wilt ga je niet volgen. Je gaat iets anders doen.

Op Twitter kun je lijsten maken en op die lijsten kun je ook mensen zetten die je niet volgt. Door ze op een (geheime) lijst te plaatsen zonder dat je ze openlijk volgt, kun je gemakkelijk bijhouden wat ze doen.

En nu wacht je je kans af. Op het moment dat de influencer een tweet plaatst die zich leent tot een inhoudelijke reactie van jouw kant, dan plaats je een reactie. En een paar dagen later doe je dat weer. Je probeert een gesprek aan te gaan.

Dat doe je een paar keer en als dat een paar keer gelukt is, dan ga je de influencer volgen. En het zit er dik in dat hij gaat terug volgen, want tja, hij kent je. En dat is heel gunstig, want zoals ik hierboven beschreven heb: volgers zijn zichtbaar voor anderen.

Influencers worden vaak door heel veel mensen gevolgd, maar zelf volgen ze maar weinig mensen. Daarom is het gunstig voor je als ze jou volgen want daardoor word jij interessanter voor hun volgers.

Op de social media kun je dus veel meer doen dan alleen je werk laten zien. En als je deze strategie gebruikt, ga je je status op Twitter verhogen en je zichtbaarheid vergroten.

Gratis marketingtips voor kunstenaars

Gratis marketingtips voor kunstenaars. En we beginnen met een plan voor je e-mailmarketing om je publiek leuke en gevarieerde e-mails te sturen.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Marketing voor beeldende kunst

Scroll naar boven